Készen állsz a házasságra? - Most tesztelheted!

Sajnos egy jó házassághoz nem elég, hogy működik köztetek a kémia - de akkor honnan tudhatod, hogy itt az ideje elkezdeni szervezni a lakodalmat?
Készen állsz a házasságra?

1. Pénzügyek, lakóhely, kisbaba

Mi jut eszedbe elsőre erről a három szóról? Egyetértetek a pároddal ezekben a kérdésekben? Közel sem mindegy a jövőtök szempontjából, hogy hol szeretnétek majd letelepedni, lakást, esetleg házat vásárolni; illetve hogy mikorra ütemezitek az első kisbabát. Ne félj ezekről beszélni, kérdezősködni. Ha úgy látod, hogy a párod zavarba jön az ilyen témáktól, akkor valószínű, hogy még nem nőtt fel ehhez.

2. Önismereti kérdések

Mennyit változtál azóta, hogy a pároddal együtt éltek? Jobb embernek érzed magad, vagy ellenkezőleg: kevesebbszer látogatod meg a nagyszüleid, felszedtél néhány kilót, és sokkal ritkábban találkozol a barátnőiddel? Azon is érdemes elgondolkoznod, hogy a párod hogy változott meg az évek alatt, vagy ha úgy érzed, egyáltalán nem változott, akkor mi annak az oka? Készíthetsz egy listát is azokról a dolgokról, amiben úgy gondolod, változtatni kellene mindkettőtöknek. Üljetek le, beszéljétek meg, de sose vádaskodj. Higgadtan magyarázd el a problémádat, és hallgasd meg a párodat is. Nincs annál elkeserítőbb, mint amikor valaki végig sem hallgatja a másik véleményét.

3. Tervek, elképzelések

Mit szeretnél elérni 1 hónapon, 1 éven, és 10 éven belül? A párod mit felelne ezekre a kérdésekre? Egyetértetek abban, hogy ideje venni egy családi autót, vagy ha csak szóba kerül a téma, mindketten ingerültek lesztek? Bár létezik a mondás, hogy az ellentétek kiegészítik egymást, de gondolj bele, ha 30-40 éven át minden nap beleütközöl abba, hogy nem értetek egyet a pároddal, vajon hogy fogod érezni magad? Nem baj persze, ha a jövendőbelid szombatonként eljár a srácokkal focizni, addig te vásárolhatsz a csajokkal, vagy megihattok egy finom cappucino-t. Nem kell mindent együtt csinálnotok, nem kell lelkesedned a fociért és ott ülni minden meccsen a lelátón, de nem árt, ha a nagyobb volumenű kérdésekben maximálisan egyetértetek.

4. Az anyós kérdés

"Nézd meg az anyját, vedd el a lányát" - vagyis jó eséllyel minden házasodó lány hasonlít az édesanyjára, így ha a párod nem kedveli a szüleidet, elgondolkodtató, hogy hosszú távon mennyire tudtok jól együttműködni. Egészen más a helyzet, ha te sem jössz ki túl jól a szüleiddel, vagy a párod nem jön ki a saját szüleivel. Ennek ellenére sose szidd a másik fél rokonait, mert mindenkinek fájdalmas azt hallani, hogy milyen rossz családból származik.

5. Múlt, jelen, jövő

A legszigorúbb önvizsgálatot magadon kell elvégezned: úgy érzed, eleget buliztál már fesztiválokon vagy utazgattál a nagyvilágban? Készen állsz arra, hogy ha szeretnétek kisbabát, már nem lesz annyi időd a reggeli sminkelésre, vagy arra, hogy esténként elnyúlj a fürdőkádban egy magazinnal? Ha kicsit is úgy érzed, hogy nem szeretnél még ennyi mindenről lemondani, ne vágj bele. Ha a párod ragaszkodna már a házassághoz, magyarázd el neki nyugodtan, hogy neked még egy kevés időre szükséged van, de nagyon fontos számodra a véleménye, és biztosítsd arról is, hogy a várakozás nem azt jelenti, hogy megkérdőjeleznéd a párkapcsolatotokat.

Kapcsolódó cikkek

Mire jó az ültetőkártya?

Mire jó az ültetőkártya?

Az ültetőkártya a legtöbb lagziban újra megjelent. Sokféle ötlet, stílus közül válogathatunk, de mindenekelőtt egy kedves gesztus lehet arra nézve, hogy valóban odafigyelsz vendégeidre.

Debreczeni Zita - esküvői trend!

Esküvői trend - Debreczeni Zita fotóival

A legfrissebb esküvői trendek Debreczeni Zita lencséjén keresztül.