Mire jó az ültetőkártya?

Az ültetőkártya a legtöbb lagziban újra megjelent. Sokféle ötlet, stílus közül válogathatunk, de mindenekelőtt egy kedves gesztus lehet arra nézve, hogy valóban odafigyelsz vendégeidre.
Mire jó az ültetőkártya?

Mire ügyeljünk annak elhelyezésekor? Milyen feliratú, stílusú darabok mellett érdemes letenni a voksot? Milyen szerepet tölthet be az ültetőkártya? Ennek járunk most utána.

Miért szükséges az ültetőkártya alkalmazása?

Az eskuvoimeghivok.hu információi szerint a régi esküvők, lakodalmak esetében akár a templomi szertartás, akár a lagzi kapcsán meghatározott volt, hogy a menyasszony és a vőlegény rokonai melyik oldalon ülnek, sőt, még a rokonsági fok is ennek megfelelően alakult. Akkoriban tehát semmi szükség nem volt ültetőkártyára. Bár a hagyományos magyar lagzikon a rokonsági fok szerinti ültetés még napjainkban is előkerül, de a változatos helyszínek, asztalelrendezés, vagy például az izgalmas stílus minden korábbinál népszerűbbek manapság. A különálló asztaloknál például nélkülözhetetlen az ültetőkártya, ezzel sokat segíthetsz vendégeidnek.

Kontroll alatt

A nagyobb létszámmal bíró esküvők során nélkülözhetetlen, hogy mindig kontroll alatt tartsd az eseményeket. Nagy zűrzavar keletkezhet, ha lagzi alkalmával mindenki maga keresgélné azt a helyet, ahol szívesen ülne. Ez kerülhető el a Pamas szerint is az ültetőkártya használatával. Az üzleti protokoll esetében ez teljesen természetes, de érdemes a nagy nap megszervezésekor is gondolni rá. Segítségével az egymással jóban levő ismerősök ülhetnek egy asztalnál, de akár arról is dönthetsz, hogy mely szingli barátaid kerüljenek egy asztalhoz. Minden családban vannak olyanok, akik nehezen jönnek ki egymással. Ilyenkor a helyiség két távoli pontjában mindenki jól fogja érezni magát, és az esetleges konfliktusok is elkerülhetőek.

Milyen legyen az ültetőkártya?

Sokan szembesülnek a kérdéssel. Persze egyértelmű, hogy a vendég neve kapjon helyet rajta. No de a teljes neve, a keresztneve, vagy a beceneve? A döntés a Te kezedben van. A hangnemet az esküvő stílusának megfelelően is megválaszthatod, de fontos, hogy egyértelműen beazonosítható legyen a személy.

Akár arra is alkalmas lehet, hogy mellette helyet kapjon a vendégeknek szánt apró ajándék, de akár teljesen személyre is szabható az ültetőkártya. Ha nem sajnálod rá az időt és az energiát, egy közös fénykép, néhány kedves szó, vagy egy szívhez szóló esküvői idézet is helyet kaphat rajta. A mai esküvőszervezési trendek egyértelműen az egyediség irányába mozdulnak, de ugyanakkor minden döntés a pár kezében van, tehát alapvetően ők alakítják ki azt a stílust és hangulatot, amelyet szeretnének megélni a nagy napon.

Fókuszban a minőség

Hasonlóan az esküvői meghívóhoz, az ültetőkártya esetében is célszerű hangsúlyt helyezni a minőségre. A felhasznált papír, a nyomtatási technológia és a színek mind befolyásolhatják azt, hogy milyen lesz az asztalok összképe, és ezzel együtt az első benyomás a lagzira érkezők szemében. A tökéletességre törekedni lehet, és kétségkívül el is érhető az, de ennél sokkal fontosabb a békességben, szeretetben eltöltött idő, mely során akár olyan rokonok, barátok is találkoznak egymással, akik talán csak évekkel ezelőtt látták utoljára egymást.

Az ültetőkártya ugyan nem az első számú szempont az esküvőszervezés során, de nem érdemes elmenni mellette. Még a kisebb létszámú események alkalmával is praktikusnak bizonyul, ráadásul a személyre szóló jelleg is lényeges esetében. Társíts hozzá apró üdvözlőajándékot, és azonnal otthonosan érzik majd magukat a vendégek a választott helyszínen. Az ültetőkártya sokféle stílusban, színvilágban elérhető, így garantáltan megtalálhatod azt, amely az enteriőrnek és a stílusnak egyaránt megfelel majd.

Kapcsolódó cikkek

Debreczeni Zita - esküvői trend!

Esküvői trend - Debreczeni Zita fotóival

A legfrissebb esküvői trendek Debreczeni Zita lencséjén keresztül.

Tanulságok filmbeli esküvőkkel kapcsolatban

Esküvős filmek - érdemes kölcsönvenni néhány ötletet

Számos esküvővel kapcsolatos film készült már, amióta létezik a filmipar.

Télen is lehet csodás esküvőd

Ötletek téli esküvőhöz

Az esküvők legkedveltebb időszaka egyértelműen a nyár. Vannak azonban olyan párok, akik télre tervezik a nagy napot.