Mit vegyünk figyelembe, amikor székdekorációt választunk az esküvőnkre?

Az esküvő minden ember számára az egyik legfontosabb esemény. Mivel mindenki csak egy esküvőt tervez az életében, így annak a lehető legtökéletesebbnek kell lennie.
Mit vegyünk figyelembe, amikor székdekorációt választunk az esküvőnkre?

Az esküvő minden mozzanatát alaposan meg kell tervezni. Sokak számára még a dekoráció is kiemelt fontossággal bír, illetve az sem mindegy, hogy az esküvőn milyenek az asztalok, milyen dekorációk kerülnek azokra, illetve a szék kényelme és díszítése is kiemelt jelentőséggel bír a nagy napon. A székhuzatok, székdekorációk kiválasztásánál több mindent is figyelembe kell venni. Most ehhez adunk tippeket, ötleteket.

El kell döntetünk, milyen széket szeretnénk

Mielőtt a székdekoráción törnénk a fejünket, mindenképpen tudnunk kell, hogy milyen modellek lesznek az esküvőn. Amennyiben egy professzionális bútorkölcsönzőtől szerezzük be a székeket, sokkal kellemesebbé tehetjük az esküvőt, nem beszélve a vendégeink kényelméről. Egy-egy esküvőn, többféle típusú szék közül lehet válogatni. Manapság nagyon népszerű a stílusos chiavari szék. Ezek a székek önmagukban is megállják a helyüket, hiszen mindenféle dekoráció nélkül is jól mutatnak. A chiavari székeket elegáns megjelenés jellemzi. A szék eleganciája képes kiemelni az adott esemény szépségét és mélységét, illetve az összhangot a meghívott vendégek között. A székek teherbíróak és akár tíz széket is egymásra lehet helyezni. A chiavari szék fa és műanyag változatban is elérhető, amennyiben az ifjú pár emellett a szék mellett dönt.

Tudnunk kell a szék paramétereit

Székdekorációt csakis úgy szabad vásárolni, ha alaposan megismertük a széket, amelyen a vendégeink foglalnak majd helyet, és tudjuk, hogy pontosan hány centiméteres székek lesznek az esemény helyszínén, hiszen így biztos, hogy a megfelelő dekorációkat, huzatokat, szalagokat fogjuk kiválasztani. A széknek két fontos része van, a háttámlája és az ülése. Mindkettőnek mérjük le a hosszát és a szélességét, illetve a szék összmagassága is sokat segít majd a megfelelő dekoráció kiválasztásában.

A színek fontossága

Nem pusztán a szék színe meghatározó az esküvői székdekoráció kiválasztásakor, hanem az étterem – vagy az esküvő helyszínének – a díszítőelemei, falainak színe, kiegészítői és annak alaphangulata is meghatározza, hogy milyen színű dekorációt választunk. A szék dekorációjának színvilága attól is függ, hogy az ifjú pár milyen öltözéket fog viselni, hiszen ma már nem csak a klasszikus fehér és fekete ünnepi öltözék a divatos, így a szék dekorációjának kiválasztásakor az ara és a vőlegény öltözékét is figyelembe kell venni.

Az asztal és a szék, és azok dekorációinak az összehangolása

Amikor székdekorációt választunk, akkor az egyik legfontosabb lépés, hogy figyelembe vegyük az asztali dekorációt, az asztalterítőt, az asztalokra helyezett virágokat és azok színeit, hiszen ha az asztal és a székdekorációk harmonizálnak egymással, akkor még fényűzőbbé, pazarabbá válhat a helyszín és maga az esemény, viszont, ha ez a kettő nincs szinkronban egymással, az nagyon kellemetlen lehet és még a hangulatra is rányomja a bélyegét.

A székhuzat kiválasztása

Nem pusztán szalagokkal, virágokkal lehet a székeket díszíteni, hanem székhuzattal is. A korábban említett chiavari székekhez is kaphatók nagyon elegáns dekoratív huzatok, amelyek nagyon különlegesek és még tovább emelik az esküvő fényét.

Kapcsolódó cikkek

Esküvői dekoráció saját kezűleg

Saját készítésű dekoráció az esküvőre

Ha nem szeretnél egy vagyont elkölteni az esküvőd dekorációjára, te magad is könnyen csodaszép díszítést varázsolhatsz a nagy napra.

Koszorúslány ruhák

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Nagyon fontos, hogy a koszorúslányok ruháit is előre kigondolva, a dekorációhoz és az esküvő stílusához passzolóan válasszuk ki.