Milyen zenék szóljanak a polgári szertartáson és a lakodalomban?

Jó ötlet egy mulatós zenész lakodalomra, aki egész este figyel a jó hangulatodra! Az 5 perces szabály betartandó, így a hangulat is fenntartható!
Milyen zenék szóljanak a polgári szertartáson és a lakodalomban?

Az anyakönyvvezetők, szertartásvezetők már nyitottak a „más” megoldásra (némi felár ellenében), hogy az esküvői helyszínre telepítsék a polgári szertartást. Amit aztán lakodalom követ, a vélemények itt is megoszlanak a stílust illetően. Mulatós zenész lakodalomra hívása régi, bevált szokás, mindenki, aki nem így gondolja, hát keressen valami mást! A jó hangulatért a zene felelős! A zene pedig a zenészből ered. Lehet DJ vagy élő zene, a lényeg, hogy jó kedvre derítsenek. Különlegessé teheti a hangulatot, ha tematikában gondolkodtok. A díszletben megjelenhet egy kedvenc film részlete, a szertartáson vagy a lakodalomban pedig megszólalhat a filmzene.

Esküvői szertartás részei…

· Mint minden, az esküvői szertartás is „gyülekezéssel” kezdődik, amelyhez aláfestő zene szükséges (minimum 15 perc).

· A bevonulás koreográfiáját megálmodhatjuk magunk, de vannak általános, bevált szokások. Ez idő alatt is szükség van zenére, amely hossza függ a helyszíntől és a bevonulók számától.

· Majd következik az anyakönyvvezető feladata, amelyhez klasszikus aláfestő zene illik, az énekhang zavaró lehet. Legalább 3-4 zenére van szükség az időtartamhoz igazodva.

· A Boldogító IGEN kimondása zavartalan és jól hallható kell, legyen! Ezért nincs szükség zenére.

· A gyűrű felhúzására és aláírásra csak egy zenét kell választani az idő rövidsége miatt.

· A szülők köszöntése nagyon érzelmes rész, fontos a megfelelő zeneválasztás.

· Majd következik a gratuláció és a koccintás, ezekre a percekre nem kell érzelgős zene, jobban illik a ceremónia ezen részéhez a vidámabb hangulat.

· És végül következik a kivonulás, amelyhez többféle zene is választható, kivonulós vagy vidám.

· A szertartás végeztével egy rövid levezetés következik, ami az addigi helyszínen, vagy akár a következőn is történhet. Ekkor gratulációk zajlanak és pezsgőfogyasztás, ezért a kezdeti, gyülekezési szakaszhoz hasonló zene illik hozzá.

Kezdődik a lakodalom!

A szertartással nem ér véget a rendezvény, hiszen rövidesen kezdődik a lakodalom! A zeneválasztás sokféle lehet. Vannak, akik mulatós zenészt hívnak, és van, aki a retró zenére szavaz. A hangulatot adó zenelista összeállítása során törekedjünk arra, hogy a kínálat legyen változatos, így mindenkinek jut kedvére való.


Nyitótánc

A lakodalom részeit hosszan sorolhatnánk… Vacsora után kezdődik a nyitótánc, amely egy romantikus koreográfia az ifjú pár részéről. Ezzel kezdetét veszi az esküvő mulatozós része. A program sok esetben egy kis visszaemlékezéssel, életúttal folytatódik, képek, filmvetítés formájában. Majd jön a köszöntőbeszéd, a menyasszonyrablás, amelyet később szórakoztató játékok követnek, ez segít fenntartani a jó hangulatot.

Gyertyafény keringő

Majd éjfélkor következik a záró tánc, a gyertyafény keringő. Nem kötelező elem, de megható része az esküvőnek. Nem muszáj klasszikus zenére eltáncolni, jól illik hozzá a filmzene vagy a szerelemes melódia. Ezzel a hagyományos angolkeringővel mond köszönetet az ifjú pár a szülőknek. Mindez a nyitótánchoz hasonlóan menyasszonyi ruhában történik, utána már új asszonyként, menyecske ruhát öltve folytatódik a mulatság. Az idő előrehaladtával már mindenki felszabadult, indulhat a mulatós vagy akár a retro zene. Az 5 perces szabály betartandó, így a hangulat is fenntartható!

Összegzés

Az esküvő különleges rendezvény! Érdemes a zenészektől esküvői csomagot rendelni; a döntés rajtad áll, hívhatod 1 órára vagy egész estére. A zenelista összeállítása szaktudást igényel, bízd szakemberre! A szervezés során menj bele egészen a részletekbe! A szertartás sok apró részből áll, érdemes átgondolni, hogy melyikhez milyen zene dukál. A jó hangulat végig fenntartható, mindegy, hogy a hangulat mulatós vagy retró.

Kapcsolódó cikkek

Koszorúslány ruhák

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Nagyon fontos, hogy a koszorúslányok ruháit is előre kigondolva, a dekorációhoz és az esküvő stílusához passzolóan válasszuk ki.

Legszebb menyasszonyi ruhák

Menyasszonyi ruhaötletek, ha még nem tudod, mit vegyél fel!

A menyasszony számára a top 3 legfontosabb dolog között az esküvőjével kapcsolatban biztosan ott szerepel a ruhája.