Top 5 helyszín a templomi esküvőhöz

Gondolhatnánk, hogy manapság nem sok embernek fontos, hogy templomban is házasságot kössön. Ez azonban tévedés, hiszen még ma is nagyon sokmindenki számára elengedhetetlen, hogy Isten színe előtt is kimondja a boldogító igent. Ehhez kapcsolatban hoztunk most 5 olyan magyarországi templomot, ami szépségével, eleganciájáal tökéletes helyszín lehet egy szép házasságkötéshez.
Templomi esküvőkhöz legjobb helyszínek Magyarországon

Nézzétek meg milyen magyarországi templomok közül válogathattok esküvőtök helyszínéül:

1. Magyarok Nagyasszonya Társszékesegyház - Nyíregyháza

A templom tökéletes helyszín lehet egy házasságkötéshez. Az épületet gyakran hasonlítják a szegedi dómhoz, aminél azonban sokkal korábban, az 1900-as évek elején épült, román stlíusban. Belső kialakítása páratlan, hiszen a monumentális kereszthajó igazán különlegessé teszi.

2. Evangélikus templom - Siófok

Magyarország egyik legérdekesebb temploma a siófoki evangélikus templom, ami egy szép, stlíusos, egyszerű és könnyedén elegáns esküvő tökéletes helyszínéül szolgálhat. A templomot a híres Makovecz Imre tervezte és 1992-ben szentelték fel. A kis templom a sok fa elemével szépen illeszkedik a környezetbe és egyben nyújt érdekes, de különleges látványt. Nagyszerű választás azoknak, akik szeretik a természetet és inkább vannak fákkal körbevett területeken, mint csillogó és fényes monumentális díszelemek között.

3. Mátyás templom - Budapest

2013-ban újították fel Budapest egyik legismertebb és legszebb barokk stílusú templomát. Jegyespárok egyik kedvenc házasságkötő helye, hiszen valóban csodaszép és egyedi.

4. Minorita templom - Eger

A Minorita, vagy más néven Páduai Szent Antal templom Eger egyik leghíresebb épülete. A Dobó-téren található épület a város második legnagyobb temploma, a főszékesegyház után. A barokk és rokokó stlíusait ötvöző templom műemlékké van nyilvánítva, de tökéletes és kedvelt helyszín egy esküvőhöz!

5. Nagyboldogasszony - és Szent Adalbert-főszékesegyház - Esztergom

Az esztergomi bazilika klasszicista stílusban épült 1822 és 1869 között. Magyarország egyik legjellegzetesebb temploma, itt koronázták meg Szent István királyt. A hatalmas templom nem csak a helyi lakosság számára fontos, de rengeteg turista is választja ezt a helyet, állomása célpontjául. Ezenkívül persze rengeteg házaspár mondja ki itt a boldogító igent. (Az esküvő utáni fotózáshoz a bazilika környezete, területe és a városra néző panoráma tökéletes háttér lehet.)

Kapcsolódó cikkek

Tanulságok filmbeli esküvőkkel kapcsolatban

Esküvős filmek - érdemes kölcsönvenni néhány ötletet

Számos esküvővel kapcsolatos film készült már, amióta létezik a filmipar.

Télen is lehet csodás esküvőd

Ötletek téli esküvőhöz

Az esküvők legkedveltebb időszaka egyértelműen a nyár. Vannak azonban olyan párok, akik télre tervezik a nagy napot.