Esküvő checklist, vőlegényeknek

A boldogító igenek kimondása az egyik legnagyobb horderejű esemény, nemcsak a menyasszony, hanem a vőlegény számára is.
Esküvő checklist, vőlegényeknek

Viszont a nagy pillanatot megelőző időszak akár még idegőrlő is lehet. Ha folyton futkosni kell valamiért, ha mindig hiányzik legalább egy nyakkendő kézközelből, illetve ha nincs egy jó kis checklist, amire minden fel van írva jó előre, és amit csak pipálgatni kell. Na nézzük, mik nem maradhatnak le róla!

Gyűrű pipa – na jó, de mi van ezelőtt?

Még mielőtt az anyakönyvvezető vagy az oltár elé ugranánk képzeletben, maradjunk az öltözködésnél. Bagatellnek tűnhet ez az egész, de abban a lelkiállapotban, ami esküvő előtt teljesen normális, akár még a legalapvetőbb dolgok is feledésbe merülhetnek. Szóval a listán jó, ha első helyen szerepelnek az ingek.

Pontosabban egy ing, ami a befutó. Aminek a színe passzol az öltönyhöz, a cipőhöz és ami tényleg felteszi az i-re a pontot. Van, ahol a vőlegény és a tanú egyforma színskálát választ ki az öltözékéhez. Ez már egyénfüggő kérdés. A lényeg, hogy az árnyalat megválasztása pont ugyanannyira lényeges, mint az ideális fazonra való rátalálás. Mivel az esküvő nem két perc, még Las Vegasban sem, ezért olyan kialakítású modellre célszerű voksolni, ami kellően kényelmes, szabad mozgásteret biztosít és nem fülled be. A megfelelő légáteresztés elengedhetetlen ahhoz, hogy a sunyiban legördülő izzadságcseppek ne okozhassanak érezhető és látható problémákat.

A fehéren túl is van élet, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy még mindig az egyik legkedveltebb árnyalat. Mindenesetre érdemes kísérletezni akár a finomabb ekrüvel, vagy egyéb pasztell verziókkal úgy, hogy közben persze az öltöny színe is belepasszoljon a képbe. A túlzott kontrasztosság nem mindig célravezető, sőt általában nem nyerő, de próbálkozni lehet – lehetőleg ne az esketést megelőző egy órában.

Ha az ing megvan, akkor mi jön?

Akkor jöhet a lista és rajta a zakó. Aztán a felöltözés persze! Meg a nyakkendő, aminek a megkötése elképzelhető, hogy egy kis nehézséget jelent majd remegő kézzel, szóval mindenképpen jó, ha a tanú valahol ott készülődik a közelben.

Kapcsolódó cikkek

Esküvői ruha szövet és anyag útmutató

Esküvői ruha szövet és anyag útmutató

Itt tudsz menyasszonyi ruhához anyagot szerezni.

Férfi divat ötletek

Négy nélkülözhetetlen kiegészítő a nagy napra

A cikkben négy olyan esküvői kiegészítőt gyűjtöttünk össze, amit biztosan minden férfi kedvelni fog.

Koszorúslány ruhák

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Nagyon fontos, hogy a koszorúslányok ruháit is előre kigondolva, a dekorációhoz és az esküvő stílusához passzolóan válasszuk ki.