Esküvői ruha szövet és anyag útmutató

Az esküvői ruha kiválasztásakor a szövet és az anyag kulcsfontosságú döntések. Sokféle anyag létezik, és a megfelelő anyag kiválasztása az esküvőd napjára mindent megváltoztat. Az alábbi útmutató alapvető információkkal szolgál ahhoz, hogy a ruha tökéletesen illeszkedjen Önhöz. Olvasson tovább, hogy többet tudjon meg a különböző szövet- és anyagtípusokról. Ha vallási vagy kulturális meggyőződése van, akkor olyan anyagot is választhat, amely megmutatja a hitét.
Esküvői ruha szövet és anyag útmutató

A brokát egy gyönyörű szövött szövet. Hagyományosan selyemből készült, de ma már számos más szálból is kapható. A brokát anyag gyönyörű, elegáns választás egy esküvői ruhához. Általában virágos és figurális mintákkal, a brokát szövetek nagyszerű drapériával rendelkeznek, és tökéletesek a klasszikusabb stílushoz. Emellett nem nyúlnak és nem lélegeznek jól. Ha azonban azt tervezi, hogy az esküvői ruháját a forró nyáron a szabadban viseli, a csipke lesz a tökéletes anyag.

A selyem és a szatén a leggyakrabban használt anyagok az esküvői ruhákhoz. Ezek az anyagok könnyűek és légáteresztőek. Azonban túl nehézzé vagy túl meleggé válhatnak. Általában a szatén a legolcsóbb megoldás. Az anyagtól függetlenül a selyem a legjobb választás egy téli esküvőre.

Egy másik népszerű anyag az organza. Ez a könnyű, átlátszó szövet selyemszálakból készül. Meleg időben azonban könnyen megsérülhet. Ha nyári esküvőt tervez, válasszon légáteresztő anyagot, például sifont. Hűvös időjárás esetén választhatsz organzát is. Gyönyörű, drapériás hatása van, és lélegzőbb is. A forró nyári napokon is remekül használható.

A selyem és a sifon két másik lehetőség. Az utóbbi kettő drága, és ritka anyagokból készül, amelyek különleges gondoskodást igényelnek. A csipke szintén népszerű lehetőség, de nehezebb megtalálni, mint a selymet. Emellett bonyolult mintákkal rendelkezik, ami drága anyaggá teszi. De készüljön fel arra, hogy többet fizet a luxusanyagért. Ha nem vagy anyagszakértő, bármikor felbérelhetsz egy stylistot, aki segít megtalálni a tökéletes menyasszonyi ruhát.

Egy másik lehetőség a georgette, egy könnyű és légies szőtt anyag, amely gyakran selyemből vagy poliészterből készül. Ezt az anyagot gyakran keresztben vágják, hogy elősegítsék a drapéria kialakulását. A nyári esküvőkre szánt oszlopruhák és egyéb ruhák népszerű választása. Az organza egy másik könnyű anyag, amely merevebb, mint a sifon. Emellett nagyon finom, ezért ideális választás a meleg időben tartott esküvőkre.

A selyem az egyik legrégebbi és leghagyományosabb szövetfajta. Számos hátránya van azonban. A selyem aprólékos karbantartást igényel, és vasalni kell, hogy a legjobban nézzen ki. Könnyen foltosodik is. Ezért jobb, ha poliészter szövetet választunk. A taft egy másik népszerű anyag, amely selyemből és szintetikus anyagokból egyaránt készül. Magas fényű megjelenést, mérsékelt súlyt és jó szerkezetet biztosít az esküvői ruhának.

Kapcsolódó link:

Menyasszonyi ruha anyagok

Kapcsolódó cikkek

Koszorúslány ruhák

Milyen ruhát viseljenek a koszorúslányok?

Nagyon fontos, hogy a koszorúslányok ruháit is előre kigondolva, a dekorációhoz és az esküvő stílusához passzolóan válasszuk ki.

Egy álom kialakulása, azaz hogyan született meg a menyasszonyi ruha?

Egy álom kialakulása, azaz hogyan született meg a menyasszonyi ruha?

Honnan származik a menyasszonyi ruha és hogyan alakult a mai formája?

Legszebb menyasszonyi ruhák

Menyasszonyi ruhaötletek, ha még nem tudod, mit vegyél fel!

A menyasszony számára a top 3 legfontosabb dolog között az esküvőjével kapcsolatban biztosan ott szerepel a ruhája.