A legjobb nászút ötletek külföldön és belföldön

Ha idénre tervezed az esküvődet, akkor érdemes már most kiválasztani a mézeshetek helyszínét is. Elhoztuk a legszebb nászutas úticélokat, ahol kipihenheted az esküvői készülődés és a nagy nap fáradalmait.
A legjobb nászút ötletek külföldön és belföldön

Ha a külföldi utazások híve vagy, akkor nagyon sok célpont közül válogathatsz, ha a nászútról van szó. Az úticélok között találsz eldugott kis szigeteket, fehér homokos tengerpartokat, izgalmas felfedeznivaló vidékeket, és különleges történelmi legendákkal övezett vidékeket is. Neked már csak választanod kell közülük és reszt venned legcsodásabb utazásán!

Maldív-szigetek és Mauritius fehér homokos tengerpartjai

Az egzotikus külföldi utak szerelmesei biztos, hogy erre a két hasonló csengésű szigetre voksolnak. Mauritius és a Maldív-szigetek az elmúlt évek alatt nagyon sok friss házas célpontjává vált és ezen nincs is csodálkoznivaló. A Maldív Köztársaság egy szigetország az Indiai-óceánon, India délnyugati csücskénél található. A szigetország nagyon kedvelt célpontja a pihenésre vágyó friss házasoknak, mert lenyűgöző szépségű tengerpartjairól és szigeteiről híres. A szigetország 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, és legalább 87 a turisták részére fenntartott hely, ahol csodásabbnál csodásabb tengerparthoz közeli bungalóból választhatjuk ki a sajátunkat, hogy az óceán közelében élvezzük az egész évben tartó napsütést és nyugalmat.

A Maldív-szigetek mellett a térség közkedvelt helye Mauritius, ami szintén egy kicsiny szigetállam az Indiai-óceánban, Madagaszkártól 900 km-re keletre. Mauritius két nagyobb és több apró szigetből áll, amik között kisrepülővel, vagy hajóval közlekedhetünk. Mauritius egy igazi trópusi paradicsom, ahol fehér homokos tengerparton sétálgathatunk andalogva, este pedig egy kényelmes bungallóból bámulhatjuk a csillagokat. Az idegenforgalomra épülő szigeteken rengeteg eldugott kis tengerpartot fedezhetünk fel, mindenhol nyugalom várja a turistákat, így a mézeshetekre kitűnő választás lehet, ha a háborítatlan pihenés hívei vagyunk.

Thaiföld és a csodás szigetei

Ha szeretnéd felfedezni az esküvőd után a thai kultúrát, akkor érdemes Dél-Kelet Ázsia felé vennetek az irányt. Thaiföldön rengeteg sziget van, ahol tárt karokkal várják a turistákat. A nyugati Andaman-tengeren lévő oldalon található Phuket, Phi Phi, Krabi szigete, a keleti Sziámi-öbölben látogatható Ko Samui, Ko Phangan szigete. Bármelyiket is válasszuk a thai vendégszeretet kiváló lesz. Örömmel fogadják a nászutasokat, meglepetésekkel kedveskednek nekik, és bárhol is szállunk meg kiemelt figyelmet fogunk kapni minden vendéglátótól.

Írország és Skócia elképesztően zöld tájai

Ha nem szeretnél messzire utazni az esküvőd után, akkor ajánljuk a brit szigetek mesés vidékeit. Ide bármikor utazhatsz (ellentétben az egzotikus szigetekkel, ahol sokszor van monszun időszak), és még közel is van. Írországban érdemes Dublin mellett felfedezni az ír tájat és autót bérelni, hogy körbejárd a tündérek és manók világát. A sokféle legenda nagyon misztikussá teszi a vidéket, és ezt csak fokozzák a hegyek között megbújó völgyeket, amiket sokszor lep be köd. Szerencsére az utazásunk során egy jó pubban bármikor felmelegedhetünk egy jó korsó Guinness mellett, és bátran kóstolgathatjuk az ír konyha jellegzetes fogásait. Ha Írországban jársz, a Moher-sziklát mindenképpen nézd meg, elképesztő a kilátás onnan a tengerre! A szikla egyébként népszerű esküvői helyszín is egyben!

Skócia igazi történelmi fellegvár, ha érdekelnek a felföldi emberek és szívesen jársz körbe régi várakat, és fedezel fel elhagyott romokat. Várakból nincs hiány Skóciában, rögtön ott a híres Edinborugh-i vár, Urquhart vára és Stirling is megér néhány óra bolyongást. Skóciában megkeresheted a híres Loch Nessi szörnyet, de Loch Lomondi vagy a Glencoe-völgyben csodás túrákat tehetsz.

Pécs és környéke

Magyarország rengeteg látnivalót tartogat, így nem érdemes elvetni a belföldi nászút ötletét sem, hiszen hazánkban is csodaszép táják, és felfedezni való vidék várja a nászutasokat is. Ha még nem jártál a magyar mediterriánának nevezett Pécsen (és környékén), akkor irány Baranya megye. A Zsolnay-negyedben rengeteg múzeum, tárlat vár. Itt található a Kesztyűmúzeum, de a híres Zsolnay kerámiákról és magáról a Zsolnay-családról is mindent megtudhatsz, hiszen ez a negyed híven őrzi a kezeik munkáját. Pécsen járva érdemes belevetni magunkat a török korba, ellátogatni a Gázi Kászim pasa dzsámijába, Idrisz baba türbéjébe. Pécs mellett járva a Mecsekben is kalandozhatunk felfedezve az erdőt, ahol többféle túraútvonal, kilátó, és extrémpark is van.

Balaton és környéke

Magyarország híres "tengere" nem csak nyáron, hanem ősszel és télen is sok felfedeznivalót rejteget. Érdemes Tihanyban megszállni, és a félszigetről indulva felfedezni a környéket. Tihanyon az Apátság lenyűgöző látványa kihagyhatatlan, de innen tovább haladva például a balatoni hajókkal, bejárhatjuk mind az északi, mind a déli park híres városait. Érdemes Badacsonyban megpihenni és megkóstolni a híres pincészetek borait, és jókat sétálgatni a környéken.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb nászút ötletek külföldön és belföldön

A legjobb nászút ötletek külföldön és belföldön

Ha a külföldi utazások híve vagy, akkor nagyon sok célpont közül válogathatsz, ha a nászútról van szó.

Könnyű és hordozható játékok utazáshoz: Szórakozás az úton

Könnyű és hordozható játékok utazáshoz: Szórakozás az úton

Az utazás izgalmas kaland lehet, legyen szó hosszú autóútról, repülőútról vagy vonatozásról.

Egzotikus tengerparti esküvő a világ egyik legszebb szigetén

Egzotikus tengerparti esküvő a világ egyik legszebb szigetén

Kíváncsi vagy, hogy milyen egy tengerparti esküvő? Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen egy varázslatos helyen kimondani a boldogító igent!